søndag den 8. maj 2022

NÅR DU FLYGTER, SKAL DU HUSKE DETTE!!

KÆRE FLYGTNING - på vej til Danmark eller netop ankommet!

Hvis du har valgt at flygte til et andet land, fordi nogen: en diktator, en bandit, en aggressor, en voldsmand, en undertrykker, en krigsherre har valgt at overfalde dit land og din by, din familie og dit liv, SÅ FLYGT!! Ingen mennesker skal finde sig i undertrykkelse. INGEN!! ALLE MENNESKER HAR RET TIL SELV AT BESTEMME I DERES LIV. OGSÅ DU!!

Du kan IKKE på forhånd vide, hvad det er for et land du kommer til. Du har måske læst om det et sted, eller set noget på internettet. MEN du VED ingenting om landet. Absolut Ingenting!
Du kender ikke kulturen, du kender ikke reglerne, du kender ikke tankerne, du kender ikke hvordan familierne lever. Du ved ikke, hvordan man lærer hinanden at kende. Du kender ikke sproget. OG du ved faktisk INTET om landet.

OG det er uanset om du er flygtet fra Syrien, Ukraine, Somalia, Mali eller Kina. Eller alle mulige andre lande.

Du kommer til det nye land med DIN bagage: Din religion, dit familieliv, måden at leve i en by på, måden at have skole på, måden at være DIG på. OG, det er helt fint. For, det er det du kommer med. DET er DIG.

Du kommer nu til et nyt land. Med en helt anden måde at være land på. OG, så skal du i gang med at vælge: Hvad vil jeg NU? Vil jeg holde fast i det land, som jeg kommer fra, og de regler som var der, ELLER vil jeg være nysgerrig, åben, undersøgende og tillidsfuld.

OG, jeg VED, at det her er svært. For det er jo ikke sikkert, at de mennesker, som bor i dit nye land er nysgerrige og åbne og tillidsfulde og undersøgende. OG,så kan det godt blive svært. Rigtig svært! For hvis "de gamle" i et land, og"de nye" i et land ikke har tillid til hinanden, så kan det gå rigtig galt!! Så kan det hele faktisk blive meget vanskeligt.

Nogle mennesker i det nye land - og nogle mennesker fra flygtningelandet - VED IKKE nok om, hvad det er der foregår. Så i stedet for at være nysgerrige og undersøgende, vælger de at tro, at "de andre" dem fra det nye land og dem fra flygtningelandet, er racister eller dumme, eller håbløst uvidende eller noget der ligner idioter. OG SÅ GÅR DET MEGAGALT!!

Hvis du kommer til et land som Danmark,  så bliver du nødt til at lære, at i Danmark er der regler, som du er nødt til at følge. Det gælder f.eks,: Når dine børn bliver voksne, dvs 18 år, SÅ BESTEMMER DE SELV OVER DERES EGET LIV. De bestemmer, om de vil have en kæreste, de bestemmer, om de vil gifte sig, de bestemmer, hvor de vil arbejde, og de bestemmer, hvor de vil bo. De bestemmerALT i deres liv. DU bestemmer ingenting overhovedet. For de er voksne mennesker og de er myndige!! Det lyder svært, og det tror jeg også det er. MEN, sådan er det i Danmark!! Selv de vildeste flygtningevenner i Danmark vil ALDRIG give lov til, at flygtningebørn over 18 år, IKKE bestemer selv. 

Hvis du kommer til Danmark, så er der regler, som siger, at DU bestemmer i dit eget liv. KUN DU. Din mand eller din kone bestemmer IKKE over dig. DU bestemmer. Hvor du vil bo, hvor du vil arbejde, hvem du vil være venner med, hvilke fritidsinteresser, du vil have. Din kone/mand bestemmer IKKE, hvad du vil bruge din tid på. Det bestemmer du, helt alene!

OG, så skal du lære dine børn, at de selv bestemmer, hvad de vil! Når de er helt små, skal du selvfølgelig bestemme noget. MEN, når de bliver større, så er det DEM, der fortæller dig, hvad de gerne vil. OG, for det meste, så er det børnene, der vælger, hvad de gerne vil! Fodbold eller svømning?? Håndbold eller dans? Gymnastk eller tennis? Vi ved det aldrig, men børnene har medbestemmelse!!

Jeg synes, at det er megavigtigt, at vi taler om disse ting. For jeg oplever, at vi SKAL tale om det.

Jeg håber, at I vil kommentere.
Knus fra mig
Jytte














Ingen kommentarer:

Send en kommentar