tirsdag den 15. januar 2013

Socialt bedrageri og kommuneagenter!!

EN HELT SPECIEL UDGAVE AF JANTELOVEN - hvis du er enlig forsørger!

Igår, den 14. januar 2013, startede der en serie på DR1 om socialt bedrageri. Meget interessant og tankevækkende. Men måske tankevækkende for mig på en anden måde end tiltænkt fra DR's side?

Begrebet socialt bedrageri har "altid" eksisteret i min bevidsthed - og jeg har mødt mennesker nogle få gange, som praktiserede det, som samfundet kalder socialt bedrageri: hævede penge ved kommunekassen samtidig med, at der kom penge til huse fra et arbejde.

I seriens første afsnit, blev to typer socialt bedrageri belyst. 1)Når mennesker går på arbejde - formentlig mere eller mindre sort - og samtidig hæver dagpenge/kontanthjælp. 2)Når enlige forsørgere hæver børnetilskud m.v., selvom de har en kæreste.

Til den første type socialt bedrageri vil jeg blot sige: Det er  tyveri fra dig og mig af surt betalte skattekroner, når mennesker tjener penge - sorte eller hvide - og så samtidig hæver overførselsindkomst af en eller anden art. Det skal selvfølgelig stoppes, som alle andre slags tyveri! Kald det det - tyveri - og lad være med at kalde det noget med socialt! Det er ganske enkelt a-socialt! Ikke mere om det!

Til gengæld vil jeg gerne sige noget om type 2 - den enlige forsørger, der har fået en kæreste.

Kommunerne har interesseret sig for enlige forsørgeres sex-liv/kæresteliv så længe jeg kan huske tilbage. Og for den sags skyld også for førtidspensionisters og folkepensio- nisters. I "gamle dage" var interessen iblandet forargelse over den enliges "skørlevned" - hun var jo ikke gift med manden vel. Fy - føj! (Det gjalt ikke for mænd). Senere blev det mere og mere økonomitænkning, der var omdrejningspunktet. Og det er det stadig. Det forholdsvis nye er, at mange kommuner nu har lavet en "Task-force", der skal jagte enlige forsørgere, der har fået en kæreste - og de beder byens øvrige borgere om at stå bi med anmeldelser af enlige forsørgere, der måske ikke er helt så enlige endda. Den form for bistand til kommunens jagt på "sociale bedragere" hedder angiveri eller stikkeri i min ordbog - og jeg får kuldegysninger. Er vi igang med at udvikle DDR-tilstande eller en Sovjet-stat?

Der er flere aspekter i det her. For det første forsørgerpligten. Både den mellem ægtefæller og samlevende - og mellem forældre og børn. Forsørgerpligten stammer fra dengang stort set alle kvinder arbejdede hjemme og ikke fik løn for deres arbejde. Manden derimod fik penge, enten som landmand, som arbejder, som håndværker osv. (Jeg undlader at tage de rige med her, for denne diskussion er uinteressant i forhold til dem). Kvinden bidrog til forsørgelsen med sit arbejde i hjemmet og ægtefællerne havde forsørgerpligt overfor hinanden. Hvis en mand forlod sin kone og ikke bidrog til hendes forsørgelse efterfølgende, fik han den smukke titel "Forsømmelig forsørger" - især hvis der også var børn i ægteskabet. Desuden havde forældre forsørgerpligt overfor deres børn - og det har de stadig. Til børnene er fyldt 18 år.

Og det er her det bliver interessant med den enlige forsørger. Hvis hun er skilt fra sine børns far og får en ny kæreste efter et stykke tid, så har den nye kæreste IKKE forsørgerpligt overfor hendes børn! Han har det ikke og han får det heller ikke - medmindre han ender med at adoptere børnene. Alligevel pålægges han "forsørgerpligt" af de sociale myndigheder - og til en vis grad også af staten. Og denne "forsørgerpligt" ser ud til at blive strammet i regeringens tanker om kontanthjælpen fremover.

Jeg kan forstå, at boligsikringen kommer i de sociale myndigheders søgelys, hvis et kærestepar flytter sammen. For så er det selvfølgelig husstandsindkomsten, der skal ligge til grund for, hvor meget de to kan få i tilskud til deres fælles husleje. Så langt så godt. Men al den stund kæresten ikke er far til børnene, så er det mor der skal betale for daginstitution, SFO, klub, mad, medicin, tøj, fritidsinteresser, sportstøj osv osv til sine børn. Med et tilskud fra far, der formodentlig betaler sine børnepenge. Og hvis de to - mor og ny kæreste - IKKE bor sammen, ja så er det mor alene der hæfter for huslejen også. Uanset om kæresten har en tandbørste stående på hendes badeværelse, om han henter lille Peter i børnehaven af og til, eller om hun får lov til at låne hans bil en gang imellem.

Det er egentlig utroligt, at alle de nye kærester - mænd såvel som kvinder - finder sig i dette! Det oprør har vi tilgode endnu.

Der bliver sagt mangt og meget om ligestilling i disse år. Og tro mig, jeg går ind for lige stilling. Lige løn for lige arbejde - at kvinder og mænd er lige meget værd - at kvinder og mænd skal have den samme slags pension osv osv. Men det interessante er jo, at den ligestillingsdebat mest drejer sig om: Kvinder på chefgangene - kvinder i erhvervslivets bestyrelser - mænds tvungne barselsorlov - kvinder i partierne - kvinder i regeringerne osv. Når det kommer til ligestilling i bunden af samfundet, så er der ingen debat. Hvis en kvinde tillader sig at have en (ny) kæreste samtidig med at hun har børn med en anden, så klapper uligehedsfælden: Hvis du vil ha en at kysse med og have sex med, så må han deltage i forsørgelsen af dine børn. Du skal ikke komme her og ønske ligestilling med mænd, så længe du ikke kan skaffe dig et arbejde. (Jeg taler om enlige kvinder med børn, fordi det er dem der fylder mest i statistikken - det samme gælder jo, når det er far der er enlig forsørger.)

Samtidig ved jeg - og det ved politikerne naturligvis også - at der arbejdes meget på at hjælpe mennesker med at få et godt netværk (i socialt arbejde, i det frivillige arbejde m.v.), så de er så selvhjulpne som muligt i alle situationer - og så de får en bedre livskvalitet. Vi ved, at mennesker i parforhold lever længere, vi ved at mennesker i parforhold klarer kriser og sygdom og arbejdsløshed osv bedre end enlige - vi ved, at børn har det bedst, når der er både mænd og kvinder i deres hverdag - og vi ved at voksne, der har et godt liv og sexliv, er bedre forældre, end voksne der er ensomme og alene om det hele i hverdagen. Og hvad bruger politikerne så den viden til? Ingenting når det kommer til enlige forældre på sociale ydelser. Næh - så må vi hellere holde øje med hinanden og ringe anonymt til kommunen, hvis vi får en mistanke om, at naboen med de tre børn da vist nok har en kæreste og at han da nok også overnatter en gang i mellem. For vi har set hans bil på parkeringspladsen!

Så "kære" politikere - på Christiansborg og dernæst i de sociale udvalg: Afskaf det forældede forsørgerbegreb. Glæd jer, når mennesker møder kærligheden, og tro på, at rigtig mange måske endda får overskud til at komme igang med en uddannelse - og måske endda får et job, når krisen kradser lidt mindre på et tidspunkt. Kvinder og mænd yder hvad de kan - hvis der var arbejde nok, ville rigtig, rigtig mange gå på arbejde hver dag. Hvis nogen ikke yder noget - så skyldes det måske tidligere tiders forsømmelser mod børn - men det er en helt anden historie.

PS Og så vil jeg opfordre alle til at overhøre budskabet om at anmelde naboen til kommunens "Task Force". Hvis nogen stjæler, så er det politiets opgave at kigge nærmere på det. Og hvis nogen bare har fået en ny kæreste, ja så synes jeg, I skal ønske dem hjerteligt tillykke!

Jytte

78 kommentarer:

  1. Tak! Jeg er enig.
    Venlig hilsen
    Jette Tofte Bøndergaard

    SvarSlet
  2. Årh, hvor er jeg bare enig!!

    Som enlig forsørger, med børnepenge fra børnenes far, bolig og div. udgifter, som jeg selv betaler, og eneste indkomst er SU og de vagter jeg kan skrabe til mig på mit gl. arbejde, er det umuligt for mig at flytte sammen med min kæreste, endsige have ham overnattende.

    Han har egen lejlighed og egne udgifter han betaler, han betaler intet til mine børn, men alligevel ryger min ekstra SU, friplads i SFO og boligstøtte, hvis han "bliver opdaget" på et visit, for nu at bruge de ord.

    Han må ikke købe en omgang mad hos købmanden, han må ikke tage min opvask, han må ikke slå mit græs - for så hjælper han til i husholdningen og så er jeg ikke eneforsørger.

    Men jeg må invitere 400 mænd over og få dem til at ordne hele huset for mig hvis det er, bare jeg ikke kysser eller knalder med dem....i alt fald ikke mere end én gang, for så er det jo et forhold.

    Det er en syg, syg verden vi lever i!!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt skrevet :-)

      Slet
    2. Jeg er i PRÆCIS samme situation... Og jeg har flere gange, af ren frygt overvejet, om jeg skulle sige til min kæreste igennem 2 1/2 år, at vi ikke længere kan se hinanden... For jeg er så smadder bange for at blive en "kriminel".

      (Vi deler absolut ingen udgifter! Ikke engang mad...)

      Kærligheden imellem os, er dog for stærk. Men jeg føler at vi lever et "Romeo og Julie forhold". Hvor alle andre ikke ønsker at vi skal være sammen. :´(

      Jeg er manio depressiv. Og derfor ville et "praktisk brud" med min kæreste, føre mig direkte tilbage på kontanthjælp. Da min psyke muligvis ikke ville kunne klare det.

      Men jeg er gået igang med en uddannelse nu... Så jeg snart kan være med til at bidrage. I stedet for at gemme mig i min hule... Og gæt engang hvem det er, der har inspireret mig til dette? Det har min dejlige kæreste. Der også på mange andre måder, har løftet mig ud af mørket.

      Skal jeg forlade ham?

      Han har også sin egen lejlighed, som han lige til øllet formår at beholde, med den lille bitte SU han får. (omkring 5000 udbetalt) Min kæreste har en datter, der har adresse hos sin mor, men som er forholdsvis lige meget hos begge.

      En lille tillægs debat er at fædre (eller mødre) , der ikke har barnets folkeregister adresse, pludselig IKKE betragtes som enlige forsørgere! Min kæreste modtager derfor den laveste udeboende sats.

      Er det fair?

      Jeg TAKKER dig dybt Jytte, for at starte denne debat. Jeg synes at det er tid til det oprør du snakker om!

      (Jeg tør ikke engang skrive i mit eget navn her, da jeg er bange for at nogen skal stikke mig :/ )

      Slet
    3. Kære Anonym a 19.1.13
      Der skal dog være rimelighed med tingene, og vil dog sige at hvis du har modtaget ydelser som enlig forsørger og har haft en kæreste i 2½ år nu, så syntes jeg i skulle begynde at finde ud af om i ikke skulle finde et fælles hjem - for nu begynder det at "lugte" at bedrageri...beklager at skulle sige det...
      Tror også det ville hjælpe dig og din sygsom ikke at have denne tunge byrde på skulderne "Hvad nu hvis vi bliver opdaget"

      Hilsen En enlig forsørger..

      Jeg syntes også Jyttes debat og de er meget relevant i disse tider og finder det heller ikke rimeligt at en ny kæreste skal forsørge en andens børn - er der ingen rimelighed i - vend den om om spørg Ville du selv forsørge en ny kærestes børn?? hvis nu situationen var omvendt.

      Slet
  3. Jytte,, jeg kunne ikke være mere enig... sådan må det være.... alt andet er gallematias.... glad aften til dig og dine... eva

    SvarSlet
  4. Jeg er som enlig far flere gange blevet spurgt om mit sociale netværk og efter udsendelsen i går ved jeg hvorfor.

    SvarSlet
  5. Jeg var rystet over den udsendelse, især over de tal, der nævnes, fordi de er udokumenterede og bidrager til had og undertrykkelse.

    Selvfølgelig skal man ikke bedrage, og selvfølgelig skal kommunerne undersøge bedrageri, men lejlighedsvist samliv med en kæreste må ikke undersøges på den måde - det gør livet ekstra svært for de mennesker, der er kommet i sådan en situation.

    Der er andre måder at løse opgaven med par, som hæver for meget understøttelse - en af dem er at appellere til ærlighed i stedet for at fordømme snyd.

    SvarSlet
  6. Godt og vigtigt indlæg, Jytte Hammer! Har du sendt det til nogen aviser? Det bør du gøre!

    SvarSlet
    Svar
    1. Kanon godt skrevet. Spred det hvor du kan. Lad os faa en saglig debat i gang om hvad er ret og rimeligt i dagens Danmark.

      Slet
  7. Ih hvor har du ret...Kan ikke selv skrive det bedre... Tak for dit flotte indlæg....

    jeg er med i en debat andet sted om stikkeri...Det er utroligt så folk bliver selvretfærdige når det drejer sig om andre mennesker.
    Jeg kan ikke med min bedste vilje se, at man bliver bedrager, fordi man har en kæreste...Man kan da ikke pådutte en kæreste at skulle betale for den andens børn og husleje m.m. hvis kæresten har sin egen lejlighed og egen økonomi....
    Kærester.....Gør oprør....

    Lis

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har pligt til at kende loven og til at oplyse kommunen om ændringer i dine personlige forhold, uden diskussion. Det er fordi du modtager ydelser fra det offentlige. Når dine personlige forhold altid er en del af vurderingen af, hvad du kan få, er det klart at det offentlige skal kende til ændringer i dine forhold, ellers har du forbrudt dig imod den lov, du får ydelser efter, og dermed bortfalder retten til ydelser (med mulige sanktioner til følge).

      Det er ikke kæresten (i den anden ende) der bryder loven. Det gør du som modtager af ydelser, fordi du skal oplyse om disse ændringer, og det står i loven, derfor har du pligt til at vide det. (Ukendskab er ingen undskyldning).

      Der er ikke noget der hedder stikkeri. Kender du en, som bryder loven, har du under stafansvar pligt til at fortælle myndighederne om det. Dvs du kan blive straffet, hvis det opdages, at du vidste det.

      Slet
    2. Men der er jo ingen af os, der tør være ærlige overfor kommunen som det ser ud nu..... Får så mister vi vores levegrundlag....

      Slet
    3. Det kan da kun være en kommunalt ansat, der skriver indlæget fra den 17.01.13.Men jeg værdsætter indlægget fra Jytte.Godt skrevet. Men når riget fattes penge, så bruges alle midler, desværre.
      Det kan vi jo også se med de ledige, der bliver frataget retten til dagpenge, på trods af der ikke findes noget ærligt arbejde at søge.Og det ved alle politikkere også, også Helle Thorning.
      Veldfærdssamfundet er kun for dem der har penge, og vi andre knokler os igennem. Ikke engang en såkaldt "bankrådgiver" kan man regne med, der er kun rådgivning når banken kan tjene penge. I øvrigt synes jeg at lønnedgang skal starte ved regering og folketing og nedefter, der er rigeligt at tage af.Og bede dem betale i stedet for alle de vip billetter de får foræret, og alt det andet de modtager gratis.Jeg har aldrig forstået at dem der har mest også er dem, der skal have mest foræret!!!!Jeg synes, fordi de har en høj løn,så er det næsten en selvfølge at de så også skal ses i alle sammenhænge. Hvis jeg vil på museum, i biografen ell. på cafe, så er det min pung det bliver taget fra.Men så er der heller ikke nogen jeg skal takke for noget,jeg ved jeg selv skal betale alt og har betalt alt jeg ejer.

      Slet
  8. Vores kommentarer her i huset, da vi så denne udsendelse var netop det - at hvilken magt har en kommunal ansat til at ransage i disse sager. Finde ud af hvem der arbejder hvor, og hvem der bor sammen med hvem. Det må være politiets opgave..
    Og så den gensidige forsørgelsespligt. Det mest oldgamle , og ikke retfærdige system i landet.
    Her er vi 2 personer der er gift, ingen hjemmeboende børn. Den ene på førtidspension grundet helbred den anden på sygedagpenge indtil efteråret engang. Vi bliver begge trukket i vores ydelser fordi vi er sammen, og det er der jo ingen diskussion om for vi er jo gift. Det uretfærdige kommer når der trækkes i vore ydelser. Set på den måde, at før boede vi hver for sig, og havde svært ved at få det til at løbe rundt, nu bor vi sammen, og har stadig svært ved det.
    Jeg har en usikker fremtid, for jeg ved ikke hvad der sker når mit år på sygedagpege er gået.... vil jeg så stå uden indtægt eller ??? ikke sjove udsigter for fremtiden. Men jeg prøver at skubbe det fra mig for ikke at havne i det sorte hus igen, igen.

    Tak for et godt indlæg i debatten

    SvarSlet
  9. Tusind tak for et ualmindeligt godt og velskrevet indlæg, det rammer hovedet SÅ meget på sømmet!

    SvarSlet
  10. Kære Jytte

    Jeg er selv enlig mor til 4, med kæreste, og har været turen igennem på kommunen, jeg var anmeldt som social bedrager. Jeg følte det faktisk som om, at der havde været indbrud i mit hjem, i mit privatliv. Jeg følte mig krænket. Jeg sad og læste debatten inde på B.T tror jeg det var, og skulle lige til at smide en kommentar da det for i mig. Kigger "de" også her, vil de så kigge mere på mig ?? Jeg er så ked, at man faktisk skal skjule man har en man har kær, selv om man ikke gør noget forkert, næsten som at have en affære. Hvorfor må jeg ikke dele min forelskelse på facebook, vise billeder, dele mit liv lidt med en ?? Af sygdomsmæssige årsager hos mine børn, KAN vi ikke bo sammen, det er prøvet, og det gik slet ikke. I stdet for blev vi kærester. Han har selv børn der bor hos ham hver anden uge, han har hus, bil, job osv, og vi deler bestemt ikke økonomi. Alligevel fik jeg en løftet pegefinger, fy skamme. Må man så heller ikke have en veninde mere, en man spiser sammen med, en man låner bil af, en der passer ens børn når man gerne vil i biffen osv ?? Hvornår er det så bedrageri, når vi nu splejser og tilbringer meget tid sammen ?? Er det bedrageri når mor og far giver en håndsrækning?? Jeg føler jeg ikke tør leve mit liv åbent, jeg føler mig jagtet, og "nogle" synes så åbenbart, at det er sjovt at være jægeren. Tak for dit fine indlæg. Kh J.

    SvarSlet
  11. Jeg tager hatten af for dig for et pragtfuld indlæg! Hørt...jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv :-) Kram og knus fra Helle

    SvarSlet
  12. Godt indlæg - det kunne ikke siges bedre!

    SvarSlet
  13. SÅDAN....det er rigtig godt skrevet...og vi er helt enige.... jeg har selv prøvet at blive meldt til kommunen da jeg fik en ny kæreste, som ikke engang havde sin tandbørste her, men bilen stod på parkeringspladsen ind imellem... og jeg bedyrede overfor kommunen at han ikke boede hos mig, men at jeg vaskede hans uniformer... bang og basta så bor han også hos dig, sagde de :)

    hilsen sanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Har også været anmeldt for socialt bedrageri, tror vi i danmark er blevet det ny DDR. Enten bor man sammen med kærsten eller ingen kærste og alene.Føj hvor jeg skammer mig over vores anmelder samfund

      Slet
  14. Nej en eksmand skal bestemt betale for sine egne børn, enig MEN der er alligevel et " bedrag " i at modtage offentlige ydelser, hvis man har en mand, der bidrager til en husholdning. Det er min mening, så må man sige boligydelse og forhøjet børnebidrag fra, det er noget man får fordi man er enlig forsøger og det er man ikke længere, når man er i et fast forhold, hvor økonomi bliver blandet sammen. Lad os være ærlige,der findes utallige mennesker, som snyder og det er ikke iorden. Dem, som har brug for det skal hjælpes og dem som misbruger vores velfærdssamfund skal opdages. Med venlig hilsen Anne Melchiorsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo også noget helt andet hvis vi snakker blandet økonomi og folk der bor sammen i fast forhold, end hvis vi snakker nye kærester, der hverken deler økonomi eller bopæl.
      Der bør være grænser for dyneløfteriet!
      Ja, folk der bliver skilt pro forma for at få flere penge udnytter systemet, men systemet udnytter også folket. Hvad er f.eks. fair ved at man ikke kan få forsørgerSU bare fordi du har en kæreste? Man er da forsørger uanset hvad. Eller kontanthjælp?

      Hvad hvis nu begge er på SU? Hvem forsørger så hvem? To voksne og x antal børn på en SU der svarer til 7-8.000,- udbetalt hver måned??

      Giv dog forsørgertillæg til forsørgerne, uanset civilstand. De bliver jo til skatteydere i sidste ende og betaler det hele tilbage - med renter!

      Slet
  15. jeg tror mange vil være helt enige med dig - rigtig godt indlæg.
    Mvh PG

    SvarSlet
  16. Kære Jytte
    Hvor er det godt skrevet. Som tidligere enlig forsørger vil jeg gerne bidrage lidt til dine argumenter.
    Hetzen om socialet bedrageri gælder ikke kun for enlige på overførselsindkomster - for også enlige i arbejde får jo ekstra ydelser, som børnepenge og fripladstilskud.
    Når man er enlig mor til to - som mange jo er, så er tilværelsen hård - især når man som jeg også arbejdede fuld tid. Et forhold med en voldelig mand som ikke gad/gider deltage i børnenes opvækst på normal vis, gør det ikke nemmere.
    Det lykkedes mig efter 5 år som enlig, at møde en dejlig mand. Vi blev hurtigt kærester, men omtrent samme tid vi mødte hinanden fik jeg et brev fra min kommune - som de havde sendt ud til alle enlige forsørgere - at nu ville de "hæve indsatsen" over for enlige forsørgere, så hvis man havde nået at tilstå - så var det nu man skulle gøre det.
    Det betød for mig, at jeg - selvom jeg kun havde kendt manden i en måned, ikke turde lade ham hjælpe mig med at skrabe sne eller bære skraldet ud når han kom forbi.
    Samtidig synes jeg det er helt urimeligt at man forlanger at en mand (eller kvinde) der går ind i et forhold hvor der er børn der ikke er ens egne - allerede efter få dage, er økonomisk ansvarlig for disse børn - eller partneren i øvrigt.
    Hvornår er det så rimeligt, at man kan sige at man deler forsørgerpligten - tja i mine øjne kommer det vel an på hvornår man i et forhold er klar til at binde sig. Nogle er klar forholdsvis hurtigt, mens andre skal bruge noget længere tid, før man kan afgive sin "selvstændighed" - ISÆR når der er børn involveret. Er det ikke fair nok, at man i princippet også får lov at være lidt sammen så man ved om man i det hele taget kan bo sammen - så alting ikke skal gå for hurtigt, og børnene kommer i klemme i endnu et brud med et menneske de er knyttet til (for en papmor/far har jo ikke samme rettigheder som biologiske forældre til at gense børnene).
    Jeg kendte en kvinde der boede sammen med sin kæreste (og far til hendes barn) på 4 år - og ventede et barn mere med samme mand - men på papiret boede de ikke sammen. Jeg regnede ud for mig selv, at hendes bedrag imod kommunen kom et godt stykke over ½ mio, pga hans arbejde. Og sådan en kvinde skal ikke have lov til at fortsætte...
    Men vælger kommunerne at skabe en hetz mod enlige forældre - der bare leder efter den eneste ene, men gerne lige vil være ekstra sikker - så skal de også overveje konsekvenserne hvis de enlige på denne måde hindres i at finde den eneste ene - fordi alting forkludres. Om man kan få lov at prøve at bo sammen i et halvt år, med de ydelser der dertil hører - eller om man skal være enlig mor til børnene er 18 - tror ikke det for den smarte er svært at regne ud hvor kommunerne og staten vil få mest for pengene.....
    Jeg selv har - ud over at spare kommunen for friplads til daginstitutioner, boligsikring og staten for ekstra børneydelse - så har jeg også sørget for at der kom en ekstra borger til kommunen, som betaler topskat.... det må kommunen da tage med i deres overvejelser når de kigger på enlige der er så frække at have en kæreste!!!

    SvarSlet
  17. Svar
    1. Man må kunne regnes som bidragsyder i et forhold, fra den dag man flytter sammen og f.eks sammen med banken får fælles økonomi... fra den dag er det ok, at bestemte "enlig" ydelser tages væk..... ellers så skal de holde deres krogede fingre væk ;-)

      Slet
    2. Jeg anmelder ikke folk men ...
      jeg arbejder sammen med en ung gut som bevidst ikke bor sammen med kæresten som han har været sammen med de sidste 2 år.
      Han bor i en lille lejlighed til ca. 2500 kr om måneden. Hvorfor ?
      Fordi hvis han ikke gør så mister hun ca. 7000 kr. pr. måned i sociale ydelser. Altså 84.000 kr om året af DINE og mine penge.

      Ifølge din optik er det helt i orden - de har jo ikke fælles økonomi.
      I MIN optik er det bedrageri.

      Slet
  18. Hvis jeg har en kæreste, så er det for det første ikke sikkert at han er interesseret i at betale for mit barn. Eller hvis en ven bliver smidt ud af en lejlighed og står som hjemløs og uden indtægt, så kan jeg ikke forvente at få en masse penge ud af ham fordi han låner min sofa. Eller hvis en veninde lejer et værelse og låner en hylde i køleskabet, så er det ikke ensbetydende med at vi laver mad sammen. Det er alle betingelser der gør sig gældende for hvor vidt man er enlig eller ej.

    Min søns far har ikke adgang til forsørgertillæg fordi vi ikke bor sammen. Min kæreste har ikke adgang til forsørgertillæg fordi han ikke er biologisk far. Men alligevel så bliver mine tilskud sat ned fordi jeg ikke er enlig forsørger i samfundets øjne? Jeg forstår det ikke. Han kunne jo have fået tilskud hvis han have været biologisk far.

    På den måde bliver man straffet fordi man ikke formår at blive i et usundt forhold, som er til psykisk skade for såvel far som mor og barn, og man i stedet vælger at give kærligheden en ny chance. Når man kommer fra sådan et brud, er man i forvejen sårbar. Ingen skilsmisse er nem. Når man møder en ny man kan dele det hårde liv med, så får man en ny chance for at komme oven på. Men det hjælper ikke hvis man skal slås hele vejen igennem livet. Enlige forældre har bare så meget mindre overskud til at fylde barnet med de tre kapitaler, som er vigtige for at barnet kan vokse op og få en god uddannelse og blive en bidragende samfundsborger.

    Jeg forstår godt at man selvfølgelig skal betale mindre for bolig. Men hvorfor får en barn+ mor+ kæreste færre penge end en barn+ mor+ far? DET er sgu da forskelsbehandling i de lave sociale lag, som oftest også har flere skilsmisser og økonomi er en stor skyldner inden for skilsmisser. Jeg spørger bare....

    SvarSlet
  19. flot skrevet...og så sandt !

    SvarSlet
  20. det er det rene dyneløfteri og enlige bliver forfulgt af kommunen som jøderne blev forfulgt af hitler. eneste forskel er at de ikke bliver gasset

    SvarSlet
    Svar
    1. Du vælger jo selv, om du vil have disse ydelser.

      Vil du det, forpligter du dig også til at følge reglerne, der følger med dem.... ganske enkelt.

      Slet
  21. TAK fandme fantastisk sagt!!!!!!
    hilsen Enlig i meget nyt forhold

    SvarSlet
  22. Enig :)
    Go læsning. Tak skal du have.

    SvarSlet
  23. Det er da et rigtig rigtigt godt indlæg, særligt det med DDR, for tildensen er der jo, og misundelse er en værre ting, sælvfølgelig skal der ikke snydes eller stjæles, men så skulle man nok hellere , eller osse , se på skatte trykket, for det er jo nok der at det går galt , man betaler jo alt formeget i skat, fordi der er nogle der snyder , så det er jo en ond cirkel, og den skal, synes jeg , brydes. Dyne lyfteri er jo bare misundelse fra emsige naboer, og en form for stikkeri jeg troede at vi bare ikke gjorde her i Danmark.!-..Men det er så kommet her ,og jeg håber at dem der gør det vil få røde øre, og blive flove. Vorherrebevars !

    SvarSlet
  24. Godt indlæg! Har man været så heldig at finde sig en kær'ste, så går der også et stykke tid, før man finder ud af, om man har lyst til at bo sammen. I mellemtiden kan der jo godt stå en tandbørste flere steder - også uden, at der er penge mellem parterne.

    Her må medmenneskeligheden komme i forgrunden.

    Men jeg kunne mistænke samfundet for at ønske, at folk lever alene. Hvorfor er der ellers sådan en hetz imod kær'sterier. Hvorfor bliver man straffet, hvis man bliver arbejdsløs og ryger på kontanthjælp. Er man gift, så er der forsøgerpligt, så den arbejdsløse ikke kan bidrage til de udgifter, man har osv.
    KH/
    Bettina

    SvarSlet
  25. Det er vist et spørgsmål om mere vil have mere.. DDR stat ???? Hvem skal betale regning ?? Alle kræver.. Jeg er mere nervøs for om der en dag ikke er råd, så.... Sovjet stat ?? Tror vi er langt fra, selv 2013s Rusland...

    SvarSlet
  26. Jytte: Send dine tanker til nogle aviser, og lad os få startet et oprør mod uklare regler, og dette ækle snageri og stikkeri. Lad os gamle koner gå forrest og starte et oprør mod det vi er med til at udsætte de unge for - jeg er helt flov på vores samfunds vegne. De unge kan ikke selv protestere, for så får de straks skudt i skoene, at de nok er ude på at svindle.

    Tak - og kærlig hilsen Bente, som er enlig, selvforsørgende og derfor helt uden risiko for at blive anklaget for at snyde nogen eller noget.

    SvarSlet
    Svar
    1. DU er en skat! TAK :*

      Hilsen en magtesløs ung "enlig agtig" mor....

      Slet
  27. Tiderne skifter. Jeg har kendt et ægtepar i socialt byggeri, konen på bistand, manden havde skiftende småjobs, 2 mindre børn, og dårlig økonomi.Da konen beklagede sig på kommunekontoret foreslog sagsbehandleren en skilsmisse, og manden kunne tage en adresse på et værelse ude i byen, hvor han så kunne hente sin post, ingen dyneløfteri, men accepteret af sagsbehandler. Det er dog ca 30 år siden.

    SvarSlet
  28. Jytte - jeg fandt din blog gennem en post paa Facebook og vil bare lige sige godt broelt!

    SvarSlet
  29. Godt skrevet Jytte. Må politikerne se at vågne op så kærestepar lige kan få lov at lære hinanden at kende før de betragtes som samlevende og er fælles om indkomst/udgifter m.v. Det er nidkært at kommunerne går efter de enlige. Og det bare for at få flere penge i kassen. Ren kassetænkning ved den slags.

    SvarSlet
  30. Virkelig godt indspark Jytte! Er en af dem der også har kommunen på nakken... Det var virkelig grænseoverskridende og yderst krænkende!!! At skulle lægge ALT på bordet overfor for to selvhøjtidelige, magtliderlige mandspersoner, lige fra økonomi til sexliv - sgu ikke iorden! Det værste var næsten at de fortalte mig om mig mulighed for at klage over deres beslutning om at jeg ikke var enlig forsørger... MEN jeg skulle jo lige vide , at sådan en klage jo kunne ende med at det blev en politisag, så de kunne trænge ind i mit hjem og "ransage" det og i sidste ende kunne jeg få en fængselsdom! Det skal lige siges at jeg skrev en lang klage, som også indeholdt en klage over "kontrolgruppen" som personer, deres attitude og deres metode. Sagen blev udsat og udsat, statsamtet havde mange af disse sager og de sagde selv "ja, ALLE kommunerne PRØVER jo"... - efter 9 lange, hårde mdr. uden "særlige ydelser" kom den længe ventede afgørelse - jeg fik medhold!!!! SÅDAN og mine ydelser tilbage, med tilbagevirkende kraft.

    SvarSlet
  31. Skræmmende og pokkers utrygt! Hvor er retssikkerheden?

    Det kan da ikke være rigtigt at man bliver dømt samlevende, fordi man har en ekstra tandbørste i tandkruset på sit badeværelse.

    Det må da være et økonomisk anliggende.

    Hvad bliver det næste? Stasi metoder, minder det om!!

    SvarSlet
  32. hmm .. kommunerne er presset hårdt på økonomi og de søger med desperate midler økonomiske midler .... jeg har intet problem i, at folk bliver afsløret i køre i firmabilen på gule plader, at man henter offentlige midler selvom man ikke er berettet ...

    ej heller at enlig forsørgere der har en mand ikke skal have offentlige ydelser...

    Der for jeg bliver lidt chokeret (ud fra disse indlæg) er hvis man bliver trukket til "Torskegilde" fordi (som en skriver) min kæreste overnattede og vaskede op...
    Jeg håber et eller andet sted der er en "Bagatel grænse" ...

    for hvis kommunerne har 10-30 ansatte og trækker folk til møder fordi en har overnattet, eller man har skrevet en FB update; "Holdte en dejlig jul med min nye kæreste" så syntes jeg man går LIDT for meget over i den anden grøft, altså DDR tilstande...

    Det må være muligt, at finde en grænse imellem "frit spil for snyltere" også almene borgere der lever et "Privat liv" ...

    SvarSlet
  33. Kære Jytte.

    Tak, jeg blev helt bekymret for, om jeg var den eneste der havde siddet med en dårlig mave fornemmelse.
    Da jeg i sin tid mødte min (eks)kæreste, undersøgte jeg hvad der var lovligt, fordi jeg var så bange for at en eller anden skulle få ondt et vist sted.
    Dengang stod der at man måtte sove sammen 2 til 3 gange om ugen, og gerne tage på ferie sammen, hvis man vel og mærke betalte hver for sig. Det gav grundlag for at vi kunne lære hinanden at kende og så senere søge en lejlighed sammen.

    Men skulle jeg så fra den dag af vi begyndte at søge lejlighed, have mistet min boligsikring og mit tilskud til pasning, selv om vi fortsat havde hver sin økonomi, så er grundlaget for et samliv jo væk. Det er et meget dårligt udgangs punkt at starte med at være fallit.

    Jeg vil gerne tilføje, at jeg har job og ellers betaler min skat, men man køber jo heller ikke en bil uden at prøvekører den først.
    Og hvis det skulle vise sig at der er noget¨"galt" med den, har du jo en retur ret. 2 år reklamation på alle "døde" produkter. 6 måneder på et menneske.
    Og så er der barnets tav.
    Vi havde kendt hinanden i omkring 4 måneder før han og mit barn blev præsenteret for hinanden.

    Desuden fortsatte vi med at have hver sin økonomi efter startet samliv,men til gengæld var vi så 2 om huslejen, og derfor skal man selvfølgelig ikke have alle de tilskud.

    Jeg ved godt at der er nogen der snyder og det tager jeg afstand fra, det er dem der har skabt denne mistillid.

    Men endnu en gang tak til dig Jytte. og så fik jeg da også lige lettet mit hjerte som jeg kan se mange har gjort.


    SvarSlet
  34. Er det ikke op til voksne mennesker at indrette eget liv ? Det synes jeg ikke, at samfundet skulle blande sig i.

    Hilsen Janutte

    SvarSlet
  35. Jeg ser det slet ikke på den måde Jytte skriver!

    Børnenes fader er jo stadig inde i billedet og har forsøger pligten indtil det fyldte 18 år. Så har det altid været og er stadig. Børnepengene kommer stadig til den 1 hver måned ikk?

    Der er ingen der presser en forsøger pligt af børn ned over den nye kæreste. Men hvis der pludselig igen er 2 voksne der bidrager til en husstand. Ja så bor man ikke alene og der kigges på husstandens indkomst i forhold til boligydelser mv. Og det kan jeg ikke se noget forkert i. Det er ikke børnene, men huslejen!!!

    Der er rigtig mange der snyder. Og som skal forsøge at presse sidste krone ud af systemet.
    Det er det der giver hetz og jeg kan sagtens forstå dem som synes det er surt at skulle bøde så hårdt i kassen, af deres surt tjente penge. Det fjerner al motivation for at gøre en indsats.

    Hvis du har rent mel i posen, er der vel ikke noget at føle sig jaget over?
    Tankevækkende så mange der er enige med Jytte og som tilfældigvis er enlige og måske endda blevet anmeldt..........

    SvarSlet
    Svar
    1. Men de 1200 kroner man får i faderbidrag, måler sig ikke med de penge man mister. Og igen, når man IKKE bor sammen med sin kæreste, og IKKE deler udgifter, så er det rigtig mange penge at miste. Og disse penge er ikke "cafepenge". Det er de penge vi som du siger, kan skrabe til os, for at opretholde noget der minder, om en normal hverdag.

      Jeg selv har en husleje på 5860 kroner. - Blev mine enlig ydelser fjernet, vil jeg få lige omkring 8500 udbetalt.... Det hænger jo ikke sammen.

      Jeg tror allermest at folk, (venstre folk) der er uenige i denne debat, ikke er i stand til at sætte sig ind i vores situation. Det er jeg ked af.....

      Slet
    2. "Der er rigtig mange der snyder. Og som skal forsøge at presse sidste krone ud af systemet."
      - Det ved vi faktisk ikke.

      "Hvis du har rent mel i posen, er der vel ikke noget at føle sig jaget over?"
      - Mistænkeliggørelse er en af de største trusler mod den personlige frihed. Man skal tænke sig nøje om inden man kaster sig ud i det cirkus, som disse kommunale task force enheder fjoller rundt i. Jeg kan personligt ikke se det smarte i, at myndighedspersoner så nemt kan krænke andres ret til privatliv.
      - Jeg synes det er fair nok, at man forsøger at finde personer som snyder (i hvert fald indtil der kommer en meget rettidig lovændring, som inddrager ligestilling). Så udfylder man den rolle, man er forventet at udfylde. Men det kan demokratisk ikke betale sig, hvis de værktøjer som man gør brug af, er intimidering, skyldig-til-det-modsatte-er-bevist taktikker, og næsten barnlig spekulation.
      - Endelig forestiller jeg mig, at hvis man ikke kender sin retsstilling, hvis området man står til at blive dømt på, er en dyb juridisk gråzone ('ægteskabslignende forhold', etc.), og hvis dem der spørger en ikke er objektive i deres udspørgning, men alene ønsker at kriminalisere personens adfærd, så bliver man bange.

      Jeg vil i øvrigt gerne takke Jytte for det fremragende indlæg. Det har virkelig åbnet mine øjne for, hvor ulige systemet er indrettet (mod kvinder). Og tak til alle dem som kommer med deres historie.

      Mvh.
      Kasper

      Slet
  36. Tusinde TAK Jytte Høj Hammer
    Det kunne ikke siges bedre eller mere tydeligt!

    Som bisidder har jeg oplevet en HEL DEL kommunale overgreb, på linie med hvad vi så på DR.
    Og jeg kan kun sige at hvis man IKKE mener at man gør noget forkert, så skal man FASTHOLDE det, over for kommunens HETZ Team!
    man skal nægte at man begår social bedrageri og bede kommunen om at politianmelde en, hvis de stadig mener at man er bedrager!

    Det er KUN på den måde sagerne kan komme for et rigtigt RETS-system, og så er det kommunens opgave at bevise at de har ret.
    Lader man sig manipulere på et kommune kontor, tja så accepterer man omvendt bevisførelse, og så tvinger kommunens folk en til at bevise at man er uskyldig.
    Og sådan fungerer retssikkerhedsloven altså ikke!! Selvom kommunerne gerne påstår det.

    Og HVEM kan definere, i det samfund vi har idag, hvad der er et parforhold?
    Er det et parforhold når to singler har valgt at være SINGLER og derfor KUN ses et par gange om mdr. til en middag og en go gang sex.. eller hvis de vælger at tage i sommerhus, i en uges ferie, og swinge med et andet par.. Er der så pludseligt forsørgerpligt fra 3 andre voksne??

    OG skal linen køres HELT ud.. Hvad så med kvinden fra DR`s program..
    kan hun kræve 50% af kærestens børnecheck (hvis han har børn).. hvis man ser dem som et PAR.. uden at de bor sammen.. Så må det da også gælde den anden vej!

    Og så et sidste problem!
    Jeg har været bisidder for flere førtidspensionister.
    DE må betale, f.eks. naboens søn, en "håndsrækning" når han hjælper dem med f.eks. at skovle sne. De kan såmænd søge kommunen om TILSKUD til det via § 100.

    Men med den nye KRIMINALISERINGSSTIL der køres overfor alle, tilsyneladende, der får noget fra det offentlige..
    Hvad så.. kan man så risikere at blive "forsørgerpligtig" inde hos naboen.. da man med pengene, for hjælpen, jo bidrager til familiens indtægter!

    Nej det er helt helt galt. ALT er blevet bagvendt.. Og alle der søger det offentlige om hjælp behandles som kriminelle, indtil de kan modbevise det.
    Og det argument man møder er " der er jo mange der, gennem årene, har snydt"
    Det er bare SÅ SYGT!

    Jeg ringer da heller ikke til politiet og anmelder min nabo for at kører med sprit i blodet. Og så når de kommer tilbage, efter at ha stoppet ham, og siger " han havde da ikke drukket" så skulle jeg sige..
    Nej men det er der jo så MANGE på hans alder der tidligere har gjort!

    Det er SÅ grimt vores, ellers, så smukke lille land er blevet!

    NEJ.. i sandhedens TJENESTE, ser jeg frem til at DR laver en NY sæsonserie,i mange afsnit, om kommuner der bedrager syge borgere, for at spare penge!

    Eller om kommuner der medvirker, inddirekte, i overgreb på børn, fordi de mod bedre vidende IKKE hjælper de børn, fordi en borgmester vil udødeliggøres ved at få sit navn sat på et nyt og større rådhus..

    SvarSlet
    Svar
    1. Wauv, det satte da lige lidt tanker i gang. Det er da forfærdeligt, de prøver at få de stakkels mennesker til at indrømme det, således man acceptere bevisførelsen... forfærdeligt

      Slet
  37. Godt indlæg :O) Ja det er dejligt, når folk finder kærligheden igen.... Så JA giv dem dog tid og fred indtil de flytter sammen. Får gåsehud af det "stikkersamfund" vi efterhånden lever i :O(
    Var rystet over den udsendelse, hvor de bare SKU finde noget på den enlige kvinde.... så da hun fortalte, at hendes kæreste lånte hende sin bil ( da hun var syg og ikke kunne klare kulden) Så bidrog han til hendes økonomi !!!!!!!!!! Selv om hun selv betalte benzinen......Vil det sige, hvis jeg, der ikke har bil.... låner naboens eller venindens bil.. så bidrager de til MIN økonomi ???? Griner.... flueknepperi.. Hav tillid til hinanden istedet for mistro.

    SvarSlet
  38. Godt brølt Løve!
    Hermed delt på Facebook.

    SvarSlet
  39. Smukt skrevet.. jeg har undret mig i mange år.. De vil have fødselsraten, af danske børn, op, men vi (enlige forsørgere) bliver holdt tilbage af staten og deres idéer.

    SvarSlet
  40. Enig med Jytte, ikke enig med Martin. Det her minder meget om DDR! Jeg har tyske rødder og har besøgt DDR mange gange, nabostikkeri var et af deres redskaber, flittig brugt. Og virkelig velegnet til formålet: Naboerne ser alt.... Jeg får en vammel smag i munden hver gang jeg læser i avisen om klapjagten på folk, der er under mistanke for at ikke være reel enlige. At dele livet er en stor ting, en stor beslutning. Hvordan kan en kommune bare beslutte at de her mennesker lever sammen, fordi en nabo siger, at ham der fyren blev til morgenmaden??? Hvordan kan det offentlige åbne en portal for anonyme anmeldelser/anonym nabostikkeri? Det kan ikke forenes med min forståelse for ret og uret.
    Det offentlige leverer definitionen for hvornår en snyder (fx ved at afgøre at folk ikke er reel enlige)
    Det offentlige siger at alle midler i bekæmpelsen af social bedrageri er tilladt (også anonym nabostikkeri), det må være pga forbrydelsens alvor og omfang.
    I DDR var det republikfjendtlig opførsel, det var lige så svært at definere og også der var pga forseelsens alvor alle midler tilladt.
    Misforstå mig ikke: jeg skriver ikke alt det her, fordi jeg selv frygter for mit skind, jeg lever sammen med mine børns far og har altid gjort det. Jeg er bare rystet, fordi jeg havde troet at DDR-metoderne var gået i graven sammen med DDR. Hvor de hører hjemme.

    SvarSlet
  41. I det hele taget burde systemet laves om, så det ikke længere er bopælsforælderen (typisk kvinden) der skal kontrolleres og ydmyges. Hvad med den anden forælder? Hvorfor skal kommunen betale fordi faderen til mit barn ikke gider stå ved sit ansvar? Jeg får næsten fuld friplads, på trods af at han tjener knap 600K/år. Hvorfor skal det ikke stadig være vores samlede indtægt der lægges til grund for fripladsberegningen?

    Ift. børnebidrag, har han jo været så smart at ansøge om at få nedsat bidraget i de tre måneder han var imellem jobs og på dagpenge, så han betaler blot normalbidraget. Dette på trods af at jeg gjorde statsamtet opmærksom på at den indtægt ikke var reel (han afventer løn fra den arbejdsgiver der gik konkurs) og at der højst var tale om få mdr. da jeg vidste han allerede havde nyt job.
    Dette ignorerede de og nedsatte bidraget, så kommunen nu betaler en endnu større boligsikring og friplads.

    Og hans indtægt og færden bliver der ikke automatisk holdt øje med. Jeg skal løbende indsende begæring om at opsætte bidraget og så kan han løbende indsende begæring om at få det nedsat!!!!

    Resultat: kommunen betaler friplads og boligsikring for VORES barn, mens han sidder og griner på sine årlige golfture i Florida.

    Gad vide hvor mange fraskilte der laver denne smarte aftale og deler pengene i porten?

    SvarSlet
  42. så godt skrevet bare jeg kunne gøre det samme, jeg er ikke enlig mor, desværre har aldrig kunne få nogen, men jeg er førtidspensionist.
    Jeg ville havde ønsket at der sammen med min bevilling havde været en oversigt over hvad jeg i det hele taget havde lov til hvis jeg ville have min pension.
    Feks har jeg lov til at have venner der stiller sin bil i min indkørsel, og hold da helt op har jeg lov til at have en mandlig ven når jeg nu ikke er lesbisk.
    tænk hvis jeg fik lov til at låne hans bil, forfærdeligt.
    Angiversamfund NEJ TAK

    SvarSlet
  43. jeg får tåre i øjne en der kan skrive hvad jeg føler, ja jeg er selv enlig !! rigtig godt skrevet og mange tak for de rigtig ord altså !!

    SvarSlet
  44. Jeg så for nylig "Barbara" i biografen (en film om forholdene i DDR).
    De t var så forfærdeligt - og det gjorde så ondt i sjælen at se det.
    Jeg håber det stopper her i Danmark før det kommer så vidt.

    Send alle disse indlæg til ministeriet, så de kan se, hvad de har gang i!

    SvarSlet
  45. Jeg fik engang frataget alle mine enlig ydelser, fordi en veninde flyttede midlertidigt ind hos min søn og jeg. Jeg er IKKE lesbisk... Hvilket vi også begge forsøgte at forsvare til en møde på kommunen.

    Mine ydelser blev standset.... Argumentet var, at hun skulle registreres som lejer (og jeg skulle betale skat af lejeindtægterne) , og det kunne hun kun blive, såfremt hun havde sit eget badeværelse, og sit eget køleskab i lejligheden.

    Jeg måtte opkræve min veninde en husleje svarende til hvad jeg mistede. (Der var tale om at jeg hjalp en veninde i bolignød.)
    Hun havde arbejde. (vores indkomster blev betragtet som fælles husstandsinkomst) - Og hendes husleje hos mig, var 7000 kroner... for en sofa.... Hun havde ikke andet valg.

    Mon task force teamet høster store bonusser, hver gang de fanger "en af DÈM!" - Siden de prøver så ihærdigt......

    SvarSlet
  46. Hvor er jeg dog enig, godt skrevet :-)

    SvarSlet
  47. Sympatiske tanker, men din argumentation falder sammen når du konkluderer følgende:

    - Socialt bedrageri hos folk der er i arbejde er tyveri.
    - Socialt bedrageri hos folk uden arbejde er kun ulovligt pga. en teknikalitet i loven.

    Det er efter min mening noget sludder, bedrageri er bedrageri. Hvis man ifølge loven ikke er berettiget til at modtage den ydelse, man modtager (og lyver for at modtage den), så er det bedrageri uanset hvor ussel en økonomisk situation man befinder sig i.

    Der er 3 muligheder for at slippe for problemer med socialt bedrageri:

    1. At folk lader være med at snyde. (Det sker ikke)
    2. At vi dropper alle tilskud og sparer skatten (Det sker heller ikke)
    3. At vi fanger snyderne så der er råd til at give tilskud til dem der trænger mest.

    Ok, så er der nummer 4: At vi som du foreslår laver en lovændring, der tillader alle sammenbragte par at modtage tilskud som var beregnet til enlige forsøgere fordi den nye kæreste ikke vil deltage i husholdningen.
    Inden det forslag stilles, foreslår jeg at du finder finansiering til de tilskud, for det er ikke småpenge (og rejser iøvrigt en lang række problemer ift. folks parforholdsstatus)

    SvarSlet
  48. Ska' li' understrege, jeg ikke har set den pågældende udsendelse & er selv en af 'Jer enlige'.. Har &så kun læst den overdådige opsang, til dem uden virkelighedsfornemmelse, på Christiansborg & løst har jeg skimtet kommentarerne, hvor det klart fremgår, langt de fleste kun er enige..,- & til dels er jeg det &så, MEN..: I over 5 år, boede jeg nabo med en 'såkaldt' enlig mor til 3..! Hun hævede samvittighedsløst årligt knap 50.000 kr., i div. forhøjede tilskud, boligsikring osv,- Hendes såkaldte 'nye' kæreste, med hvilken hun havde det sidst tilkommende barn, (& som hun &så hævede forhøjet børnetilskud til), boede helt klart sammen i samtlige år. Blot ikke på papiret, idet hans adr. stod hos et vennepar til dem.. Det vil jeg jo betegne som en samlever & er man samlevende, med fælles økonomi, bil & banklån o. deslige, så HAR den såkaldte 'nye kæreste' accepteret det, at ha' forsørgerpligten over "Hele Pakken" & ik' kun det barn, der er hans..! Det er i min verden, helt klart det jeg vil betegne som bevidst & groft bedrageri & hvis ikke nogen gør opmærksom på sådant bedrageri, til næsten 250.000 kr., (+ de 200.00 kr., 4 år forinden!), så er man vel medløber &så sku' man nok ikke lufte vores utilfredshed offentligt!,- når der nu gøres en seriøs indsats for at komme det til livs... Men men men, at jagte rundt på Face, Twitter & andre sociale medier ell. for den sags skyld, en direkte opfordring til at stikke hinanden, Ja, så syn's jeg bestemt &så man går for langt. Bli'r man opsøgt på baggrund af de føromtalte & man har en kæreste, så bli'r man altså ikke slæbt i retten for, at ha' dennes tandbørste, barbergrej stående ell. lån af dennes bil,- Man må ha', op til 3 ugentlige overnatninger, uden det fra myndighedernes side ka' anses som man er samboende & HUSK : Det er op til dem at bevise det..! - Det er en meget svær & hårfin balance,- Især når man lever i et land, hvor dobbelt moralskhed lever i bedste velgående..! - Tilsidst vil jeg gerne stærkt understrege, jeg IKKE var sladrehanken, i sagen vedr. mine tidligere naboer !! Læste i avisen, de for nogle år siden, begge var blevet idømt lange fængselsstraffe, med krav om tilbagebetaling af knap 1.5 mill. kr.,- Det var iøvr. noget nær ved samme beløb, en plejehjemsplads dengang kostede samfundet årligt & det var da helt klart der, (ell. lign. steder), jeg mener de de ku' ha' haft gjort mere gavn,- Ell. hva' ?!! - Mvh Helle, Aalborg.

    SvarSlet
  49. Flot indlæg i debatten - husker tydeligt da jeg mødte min (nu exmand) og måtte meddele ham at det altså kostede ham i nærheden af 6000 om måneden at have mig som kæreste. Set i lyste af din flotte artikel, undrer jeg mig i dag over vi bare accepterede at han nu lige pludselig var FAR og FORSØRGER til en datter med ukendt far...

    SvarSlet
  50. Tak og tak jeg har være hende som min Eks mand kone har melder mig til kolumnen og vi har haft vores lejlighed og hvor egne ekonomi lige meget hvad vi har sagt de har brugt at vi har være samme til en sommer fest i børnehave og jeg har skriver en email fra hans computer .irene har være i min sagen og aldrig nogen siden nogen har behandler mig så dårlig måske hun er racist i DK .resultat 100 000 kr til komunne og jeg ikke få børn penge i et år

    SvarSlet
  51. Smukt skrevet . stående bifald herfra. Godt nok er jeg ikke enlig, jeg har min mand og vores søn, villa volvo og vovhund, de sidste to er godt nok fiat og ingen hus dyr. MEN derfor er jeg stadig dybt forarget over systemets behandling over de enlige. Jeg kan ikke have ondt i min numse over en enlig får en kæreste, herre gud alle mennesker har brug for selskab, man bliver da små skør af at være ensom, og ja i bund og grund er sex et behov, og en menneske ret vil jeg sågar kalde det.

    Jeg må indrømme jeg er glad for at have min mand, vores samliv, ja sgu hele pakken. Tænk sig at være enlig og blive jagtet på den måde, intet er privat længere, det kommunale har ret til at vide alt. Man skal jo som enlig nærmest føre en gæste dagbog, incl. en sex dagbog.

    Det er sådan hvis kommune mistænker socialt bedrageri kan de finde på at stoppe ens overførsels indkomst, så kan man da i samme omgang lige blive antastet som dårlig forældre, fordi man har svært ved at forsørge sine børn. For det er jo der den rammer, børnene. Føj siger jeg bare, alle kan ikke bare flytte hjem til far og mor eller andet familie, eller venner, og leve af deres penge. For det er ikke alle som har plads, eller økonomiske ressourcer til det.

    Jeg syntes vi skal stoppe hekse jagten, og fokusere på noget andet og glæde os over naboen har fundet en som gør hende lykkelig.

    SvarSlet
  52. Nu har jeg ikke børn og er ikke gift, men alligevel er jeg med til at finansiere alles skilsmisser.

    En løsning kunne jo være at fjerne alle de her tilskud, hvorfor er det at 'ex kvinden/manden' ikke skal betale de ekstra udgifter der kommer? Og endda er børnebidrag fradrags berettiget?

    Vi har et system der belønner at at blive skilt, hvilket utvivlsomt også er med at gøre at flere bor alene med deres børn, det er næppe hensigtsmæssigt.

    vh

    Jens

    SvarSlet
  53. Super, super godt skrevet og rammer helt perfekt.

    Personligt er jeg selv blevet beskyldt for at være samboende med en da jeg rykkede fra et lejemål til et andet i samme opgang. Straks ville alle bidrag som enlig blive fjernet.

    Det interessante var blot at der boede ingen mand og jeg kendte ikke engang manden kommunen påstod jeg var flyttet sammen med. Jeg fik igennem min vicevært vished om at det var en tidligere lejer der var flyttet 2 år før jeg var overtog lejemålet. Han havde ifølge kommunen ikke flyttet sin adresse og det var så nu mit "problem"

    Jeg tog kontakt til kommunen og samtlige sagsbehandlere , men uden held. Næste skridt var den lokale avis og så gik der præcis 2 timer før jeg havde en sagsbehandler i tlf. der fortalte at der naturligvis var tale om en fejl fra deres side.

    Men den måde at blive behandlet på og deres "magt" til blot at tage de tilskud man er berettiget til væk på et splitsekund og så er det op til borgeren at bevise deres påstand er fejlagtig.. Den er ikke sjov.

    SvarSlet
  54. På mange kommunale hjemmesider er der et felt hvor man kan angive sine naboer, eks-ægtefæller og andre, for at bedrive socialt bedrageri.

    Men hvor kan man angive stat og kommuner der foretager socialt bedrageri?

    Har henvendt mig til samtlige skatteordførere, socialordførere og de tilsvarende udvalg, men kun fået svar som: "Sådan er reglerne"

    Ombudsmanden tager sig ikke af klager over regering, folketinget og lovgivning.

    Når en en dansk statsborger, som er folkepensionist, vælger at benytte sin grundlovssikrede personlige frihed til at bosætte sig
    uden for EU/EØS, mister vedkommende alle borgerlige rettigheder, bortset fra folkepensiones grundbeløb.
    Altså skal pensionisten selv betale alle helbredsmæssige udgifter.
    Alligevel skal pensionisten betale både sundhedsbidrag og kommuneskat, endda til en kommune der ikke
    eksisterer! På pensionsmeddelelsen står der: Kommune, Pensionsstyrelsen.

    At kræve betaling for en ydelse som ikke bliver leveret, er i almindelig jura betegnet som bedrageri.
    Sundhedsbidrag og kommuneskat er betaling for ydelser der aldrig bliver leveret!

    Er der en anden lovgivning når det er staten der bedrager?

    Med venlig hilsen
    Helge Rasmussen

    SvarSlet
  55. Jeg er delvist uenig. Hvis ikke forældrene kan finde ud af at tage det ansvar, det er at sørge for deres egne børn så er det godt, at det store fællesskab holder hånden under.

    Førhen var det godt tone, at man prøvede så hårdt man kunne for at sørge for sig selv og familien.
    Det er åbenbart en holdning som er mere undtagelsen end reglen.
    Skal man være lidt hård - og det skal man når man får øje på kistens bund - så er det lidt underligt, at børnene skal understøttes af fællesskabet.
    Skal vi ikke blive enige om, som udgangspunkt, at man tager ansvar for sit eget liv og lader være med at være efter det system, der i forvejen er trængt.
    Jeg vil foreslå, at enlige mødre, der får lidt for meget, kommer en tur ud til de ældre og ser, hvordan vi behandler dem.
    Det er slet ikke i orden.

    SvarSlet
  56. Det sjove ved dette indlæg og de fleste af kommentarerne er at der slet ikke er nogen der synes det er fantastisk at vi lever i et samfund hvor vi får hjælp af staten/kommunerne til at forsørge vores børn, tage vores uddannelser og meget mere. I stedet vælger man gudhjælpemig at reagere på at disse institutioner gerne vil have kontrol over om pengene bliver udbetalt uretmæssigt. Selvfølgelig skal der være kontrol. folk der får penge uretmæssigt er med til at "stjæle" penge fra andre som f.eks. de ældre hvis hjemmehjælp bliver nedsat væsenligt fordi der ikke er penge til mere. For slet ikke at tale om Karl Åge eller hvad han/de nu hedder der arbejder og betaler skat hele livet og ingen børn har, men alligevel skal betale til alle andres børn og uddannelser.
    I min verden laver man nogle valg i livet og dem bør man selv stå til ansvar og betale for og ikke smide det over på staten og skatteyderne. I virkeligheden er der kun en ting at sige, føj skam jer og begynd at tage ansvar for eget liv.

    SvarSlet
  57. Jeg betaler også til alt muligt som Karl Åge eller hvad han/de/HUN nu hedder, bruger og som jeg ikke har brug for og mine børn skal en dag tørre røv på ham/dem/HENDE ligesom jeg har tørret røv på min andel af gamle der havde hjælp behov. Jeg betaler for forskning i testiklecancer (har masser af nosser, men ingen testikler)osv osv, det hele hænger sammen og gør det i og for sig godt.
    Når det er sagt er der en sandhed i at der mellem de to forældre ikke er færre penge af at blive skilt, bortset fra udgiften til en ekstra husleje og der findes jo boligsikringen. Og så kan det jo undre at de to ikke bare skal betale for børnene som de gjorde før??? Er der mon nogen der kender en god grund til det? Hvorfor er børnebidraget ikke bare stort nok til at dække udgifterne? Hvorfor dækker fælleskassen det?

    SvarSlet
  58. Hvor er vi i Danmark blevet egoiske, det hele skal handle om mig, mig, mig og jeg vil have, jeg vil have. I stedet burde vi tage ansvar for vores eget liv. Det er rigtigt, at regeringen gerne vil have at der bliver født flere børn, men det er vel ikke ensbetydnende med at det så også er regeringens/kommunens ansvar?????? Børnene er vel forældrenes ansvar? Jeg har ikke børn, så jeg ved det ikke...........

    Er der ikke også lidt dobbelt moral her? Det er ikke i orden at man snyder, men det er for dårligt at kommunen undersøgen en sag, de får fremlagt.
    Moral er godt, dobbelt moral er dobbelt så godt.

    Men det er nemt at give staten og kommunerne skylden for alt....... Dem der skriver at det er for dårligt med kommunernes "dyne løfteri", er måske også dem der syntes det er for dårligt, når plejehjemspladser, sygehuse og børnehaver nedlægges.

    Jeg er sikker på at kommunerne gør et godt stykke arbejde, efter gældende lovgivning, for det er der lige meget hvilken indkomst man har, så er der en gældende lovgivning, dette gælder også for os der er på arbejdsmarket. Jeg ville ALDRIG snyde min arbejdsgiver, hvilket i øvrigt også er strafbart, og vil blive politi anmeldt. Men fordi man får "løn" fra kommunen, så er det ok at snyde.

    Min holdning er at man skal have hvad man har ret til hverken mere eller mindre.

    SvarSlet
  59. starte på den kære uddannelse ydelse -akutpakke 3 eller hvad den nu hedder og var så glad for når jeg nu røg ud af dagpenge sytem så , var det godt at man kunne uddanne sig og stadig over leve økonomisk, men nej er var lige en fælde jeg ik have set komme , jeg er gift og er papmor til et stk hjemme boende barn, men jeg er ik forsøger når vi kommer der til så habs så tager vi lige 3.800 fra din uddannelse ydelse, mens de ned på job centre have sagt at tag du den uddannelse for det betyder ik noget du har et hjemme boedet barn og ik er mor til barnet så du får den høje ydelse....men nej et hak i tuden , det kunne jeg får på min moderelige stolthed

    SvarSlet