tirsdag den 8. januar 2013

Et nyt år er i gang!

RIGTIG GODT NYTÅR!!!

Der er gået mere end en måned, siden jeg skrev sidst herinde. Det har været jul og nytår, og der har slet ikke været stunder til at skrive. Nu er der tid igen!

Tænker lidt på, hvad det egentlig er, jeg vil med den her blog. Foreløbig kan jeg ikke finde ud af det tekniske. Det næste er, hvad jeg vil skrive om. For jeg synes, der er så mange ting, som er væsentlige. Samtidig med, at der er meget, som er totalt umuligt eller ligegyldigt.

I det år, der er gået, er der flyttet temmelig meget rundt på min opfattelse af virkeligheden! Siden jeg var helt ung, har jeg været interesseret i samfundet og i politik - og det er jeg for så vidt stadig. For jeg synes, det er vigtigt at følge med og at være interesseret i livet og samfundet. Men jeg er blevet det, jeg engang har kaldt andre: Yderligtgående desorienteret. Ikke venstreorienteret. Ikke højreorienteret. Eller midtsøgende. Men yderligtgående desorienteret!!!

Når man er ung (ihvertfald når "man" var mig som ung!) - er alting sort/hvidt. Der er de "gode og rigtige" - og "de onde og forkerte". I mit liv var de "gode" dem, der var imod krig og imperialisme - og "de onde" var selvfølgelige dem, der var for krig og som lavede krig rundt omkring i verden. På den måde er jeg barn af 2. verdenskrig. Vi vil ikke have flere krige - vel?? Det medførte en langvarig tilknytning til venstrefløjen - for mit vedkommende primært til antiimperialismen. Og sådan har jeg det faktisk stadigvæk! Jeg er stadig modstander af krig, tortur og besættelse af andre lande. Og tilhænger af demokrati!

Men med i kølvandet kom en loyalitet overfor velfærdssamfundet - overfor fagbevægelsen - overfor venstrefløjen. Socialdemokratiet var allerede dengang suspekte, men SF, VS, KAP, og især Vietnambevægelsen havde min opbakning. I et kort åremål var jeg medlem af KAP - og det fortryder jeg ikke, for jeg lærte en masse!! Men pludselig en dag blev jeg ekskluderet - fordi jeg nægtede at stemme for en løgnagtig kongresberetning! Mange forsøgte at besnakke mig, men jeg holdt fast i mig selv - og siden har jeg aldrig været medlem af noget parti. Og i dag - i begyndelsen af januar 2013 ved jeg - at jeg ALDRIG nogensinde igen vil være medlem af noget parti! Og sådan har jeg haft det i mange år - det er bare blevet uddybet i 2012.

Hvorfor? Fordi jeg oplever, at politik er blevet en beskidt affære, hvor toppolitikere - uanset hvilket parti de tilhører - meler deres egen kage og overhovedet ikke er i kontakt med realiteterne og det virkelige liv. Det er blevet nærmest umuligt at skelne mellem blå og rød - det er blevet umuligt at se målet - demokratiet hænger i laser - og politikerne taler i tunger eller tåger. Har det altid været sådan? Tror det faktisk ikke. Husker politikere fra mange forskellige partier, der stod for noget - og som stod til troende. Som man kunne stole på - enig eller uenig - så vidste vi, hvor vi havde dem. Det ved vi ikke længere.

Det startede med "tonen" i dansk politik. Den blev mere og mere skinger. Og der var ikke længere nogen mærkesager. Det vigtigste blev at have magten. Det startede med Poul Nyrup Rasmussen, fortsatte til det værre under Anders Fogh Rasmussen - og blev totalt forvirrende nu med Helle Thorning Smith og Margrethe Westager. Pyh!!!

Og tro mig, det er helt sikkert startet før - måske allerede under Stauning - men i mit liv blev det rigtig, rigtig synligt, da Poul Nyrup kom til magten med ufine metoder!

Hvor er de ægte politikere blevet af? Hvor er ordentlige dagsordener blevet af? Hvor er menneskene på Christiansborg blevet af? I "gamle" dage, var der ordentlige politikere/mennesker til - også dem, jeg var uenig med. F.eks. var Kirsten Jacobsen fra Fremskridtspartiet - en ordentlig person. Det samme var Lilly Gyldenkilde fra SF. Og Kjeld Olesen fra Socialdemokratiet. Og flere med dem. Jeg kan ikke få øje på dem i dag! Helle og Margrethe er glatte. Som ål! Anders Fogh er/var glat. Som en ål! Poul Nyrup var/er glat. Pia Kærsgaard er på en gang glat og aggressiv. Måske en elektrisk ål? Den ærlige, oprigtige og helt igennem troværdige politiker savner jeg!

Samtidig er kontrolsamfundet bare blevet værre og værre. Lovstoffet bugner i Folketinget op til de tilbagevendende sommerferier - og det er ligegyldigt, hvem der er statsminister. Vi bliver kontrolleret i hoved og r.. - og der er efterhånden regler for alt: der skal tjekkes på alt, hvad de offentlige ansatte laver - underforstået: de gider nok ikke lave noget - eller hvad?? Der er ikke plads til forskelligheder og anderledesheder. Vi bruger ikke forskellighederne til at styrke samfundet og hinanden!  Alle skal leve på en bestemt måde, alle skal gå på arbejde - selvom der ikke er arbejde til dem - alle børn skal i daginstitution meget tidligt og om lidt i heldagsskole fra børnehaveklassen.  Nu mangler vi bare de sovjetiske og israelske børnehuse - så er samlingen komplet! Staten overtager børneopdragelsen - forældrene træder rundt i trædemøllen - også når de IKKE har arbejde, for så skal de stille til ting og sager på Kommunen - og vi skal være sunde på en ganske bestemt sund måde - uanset hvad. Gamle på plejehjemmet må ikke ryge sammen med hinanden i dagligstuen. Det samme gælder psykisk syge på varmestuerne. Cansersyge og hjertesyge skal stille til kontrol på kommunen midt i kemoterapien og genoptræningen - for mon nu lige de er så syge, som de siger?  Folk med fast arbejde skal sågar stille til kontrol midt i en sygeperiode - for de er nok ude på noget!!

Ja, det er ikke lystigt det her. Og er en træls måde at starte et nyt år på!

Så jeg vil opfordre jer alle sammen til en eller flere slags civil ulydighed i det nye år!! :

Spis flødesauce! Ryg en cigar efter den gode middag! Lad være med at stemme til næste Folketingsvalg og overvej OM du vil stemme til kommunevalget! Og hvis du gør - så stem på en, som du tidligere ikke ku drømme om at stemme på! Find ud af, hvad der er kvalitetstid og kvalitetsliv for dig - og gå efter det! Sig nej tak til heldagsskolen. Sig ja tak til deltidsarbejde. Sig til dit barns folkeskolelærer, at han/hun er OK! Kys din kæreste/ægtefælle og få ham/hende med til noget totalt skørt mindst en gang om ugen - og gør mindst EN ting om dagen, som du gør bare fordi det er sjovt og du har lyst! Uanset hvad Mette Frederiksen, Klaus Hjort Frederiksen og alle de andre mener om det.

Brug 2013 til at generobre demokratiet og din selvbestemmelse!

Godt Nytår!
Jytte



Ingen kommentarer:

Send en kommentar